Til fots i de sveitsiske alper

Soubey

Soubey er et ideelt valg for turgåere som ønsker et noe lettere terreng. Et godt tips St. Ursanne, som er en rute på omlag 15 km. Her kan man starte fra Hotel Cerf, for eksempel, som ligger i Soubey og er et ideelt sted for fisking. Vel framme i St. Ursanne, er det verdt å beregne litt tid til å utforske denne middelalderbyen, med bebyggelse fra det fjortende til sekstende århundre. Mest berømt er kanskje kirken og klosteret fra 1100-tallet.

Selve gåturen er beregnet til omlag fire timer, og ideell sesong er mars til november.

Grindelwald

640px-Grindelwald,_SwitzerlandGrindelwald ligger i Bern kanton i de bernesiske alper, og er et yndet område for mennesker som liker kupert terreng. Selve kommunen ligger 1034 meter over havet. Dersom man ønsker en litt kortere tur, men på et litt mer utfordrende nivå, er turen fra Eigergletscher til Grindelwald å anbefale. Dette er egnet fra juli til oktober, og er en tur på 6 km. Beregnet tid er to timer, noe avhengig av form og føre.

Montreaux

Montreaux er en tradisjonell fjelldestinasjon ved Genevesjøen. Denne lille byen er omgitt av vann på den ène siden, og sveitsiske fjell på den andre. Her kan man enten gå turer i flatt terreng langs sjøen, eller trekke mer opp i høyden for mer utforernde turer i kupert terreng. Fra St. Saphorin kan man gå i varierende terreng gjennom vingårdene i Lutry. Hva er vel bedre enn å kombinere fjelltur med vinsmaking? Ideell sesong for denne vinruten er mars til november, og man bør beregne minimum tre timer på turen.

Engelberg

Engelberg er et yndet friluftsmål – sommer som vinter. Mange vil nok mene at dette området er best egnet for dem som liker mer utfordrende terreng. Her er fjellpassene høye og stiene bratte. Klatrere, skikjørere og godt vante fjellfolk vil legge sin elsk på Engelberg.

Reply