Rocky Mountains

Hiking, eller fotturer, trenger ikke gjøres i Norge eller i Europa. For dem som liker det amerikanske kontinentet, og ikke går av veien for å gjøre kjøre noen mil på amerikanske veier, er Rocky Mountains en spennende mulighet. Dette fjellpasset, som strekker seg fra New Mexico sør i USA, gjennom Canada og hele veien til Alaska.

Her får du noen turtips langs denne verdenskjente fjellkjeden. Enten du velger den amerikanske eller kanadiske siden av grensen, vil du få en storslått naturopplevelse.

Rocky Mountains National Park

Dream_Lake_-_Rocky_Mountain_National_Park_-_panoramioPå amerikansk side, kan man finne nasjonalparken med samme navn som fjellkjeden, som byr på en rekke turmuligheter. Near Lake, Cub Lake, Bluebird Lake eller Mills Lake er alle gode alternativ dersom man ønsker å tur til en av de mange innsjøene i nasjonalparken.

Om man er mer interessert i fossefall, er Alberta Falls og Cascade Falls begge gode muligheter. Colorado er et fint startsted.

Lake Louise

Lake Louise ligger i Alberta i Canada, og er et yndet sted for friluftsmennesker. Med sine 1600 meter over havet, vil du få en ekte høyfjellsopplevelse. Her får du både blå og hvite fjell og turkis innsjø, med nydelig grønn skog midt i mellom.

På sommers tid kan du ta gondolbanen opp i høyden og gå turer fra toppen langs en rekke oppmerkede turstier. Man kan også velge å delta på en guidet gruppetur, dersom man ønsker en lokal guide med kunnskap om området.

Lake Louise har fått navnet sitt etter prinsesse Louise Caroline Alberta, som var datter av dronning Victoria av England. Hun ble gift med John Campbell, som var guvernør i Canada fra 1878 til 1883. Før dette het området Laggan.

Dersom vinteraktivitet står høyere i kurs, er Lake Louise vel verdt et besøk på vinterstid. Det går som et av de største og mest besøkte vintersportsstedene i hele Nord-Amerika,

Reply