Om denne bloggen

Dette er bloggen for deg som elsker friluftsliv, fotturer i fjellet og opplevelser i skog og mark. På denne siden kan du få tips og inspirasjon til å komme deg opp og ut, og oppleve det som finnes der ute i naturen.

Enten du foretrekker turer i nærmiljøet, eller du ønsker å oppleve jordas natur i mer eksotiske omgivelser, vil du finne noe på denne bloggen. Selv om man kan få et inntrykk av at søndagsturen i marka ikke er like aktuell som tidligere, og at en større del av befolkningen lever en inaktiv livsstil sammenlignet med tidligere, blir den aktive delen av befolkningen stadig mer aktiv. De stiller flere krav enn tidligere, og drar kanskje på mer eksotiske eller ekstreme turer enn de gjøre før.

Norsk natur oppdages av stadig flere utenlandske turister, og den uberørte naturen og allemannsretten er nok et ganske unikt konsept på mange måter. I tillegg kan man se at norsk reiseliv med årene er blitt stadig flinkere til å promotere det som er unikt, og sette Norge og norske fjorder på turkartet, bokstavelig talt.

For nordmenn som både liker å reise og å holde seg aktive, kan imidlertid en fottur i Dolomittene eller i Alpene være minst like attraktivt. I tillegg til naturopplevelser, vil man kunne oppleve en annen matkultur, praktisere språk og hente ny inspirasjon fra utenfor landets grenser. Derfor er det også viet en del plass til turer i fjellet under fjerntliggende himmelstrøk.

Forberedelser til turen er viktig – særlig for lengre turer. Dersom du ønsker tips til utstyr og aktiv bekledning kan du også finne det her. Du får generelle pakketips, for sommer som vinter.

Reply