Fotturer i de italienske Dolomittene

Val Venegia

Dalen Val Venegia ligger i nasjonalparken Paneveggio, og er ypperlig for middels lange turer i Dolomittene. Man kan for eksempel følge stien som går til fjellhytta Malga Venegia, og videre til Baita Segantini. Dette er en tur på totalt fire og en halv time, og strekker seg over vel femten kilometer totalt. Her får man bevegd seg i luftige omgivelser – fra 1680 meter over havet til 2335 meter over havet.

Pordoi

dolomites-2004748_960_720Pordoipasset, som ligger omlag 2240 meter over havet, byr på vakker utsikt utover Dolomittene. Dette fjellpasset ligger mellom Marmoladafjellene på den ène siden og Sellafjellene på den andre, og forbinder Fascia og Fodom.

Du kan for eksempel følge den alpine fjellruten No 627 som går hele veien til Rifugio Boè. Denne vil etter hvert ta deg inn på det som blir kalt selve “motorveien” i Dolomittene: Alta Via delle Dolomiti.

Alpe Cermis

Cermis er en provins i Trentino, og ligger 2226 meter over havet. Med sin høye beliggenhet er Cermis et yndet turistmål for turentusiaster sommer som vinter. På sommeren vil du kunne hvile øynene på blikkstille vann og lytte til det rike dyrelivet. På vinterstid kan du se utover et snøkledt landskap med lange skiløyper – spesielt for alpinentusiaster. Den lengste av disse, Olimpia, strekker seg hele 7,5 kilometer og er opplyst på kveldstid.

Har du barn, kan du ta dem med til Cermislandia. Dette er en underholdningspark for barn som er åpen sommer som vinter, og som enkelt kan nås med kabelbanen.

Latemar

I motsetning til hva navnet kanskje skulle tilsi, er dette et høytliggende område i middels til krevende turterreng. Man kan for eksempel gå fra Pampeago via Passo Feudo på rute 516. Man kommer enklest opp til startpunktet ved Pampeago ved å ta taubanen opp fra Castello di Fiemme for så å gå videre derfra.

Reply