Festivalfjolls til fjells

Festivaler er kjempepopulært i Norge. Hvert år drar alle slags typer mennesker – som barnefamilier, tenåringer, par og vennegjenger, på store utendørsfester for enten en dag, en langhelg eller ei hel uke. På sommers tid finner disse festivalene sted i friluft, noe som gjør muligheten for å kombinere det med naturopplevelser en besnærende tanke – både for arrangør og deltaker.

Konsepter som Fjellfilm og Vinjerock baserer seg nettopp på disse konseptene, og er skapt for deg som ønsker å nyte kulturopplevelser og sosialt samvær i noe mer utradisjonelle festivalopplevelser. Her får du en gjennomgang av dem begge: Hva er konseptet, og hvorfor er det verdt å dra på?

Fjellfilm

1024px-Fannaråkhytta_in_LusterFjellfilmfestivalen i Jotunheimen er et festivalkonsept for deg som liker – ikke først og fremst film – men friluftsliv og ekstremsport. Festivalen arrangeres i september, når høstmørket har begynt å legge seg. Dette skaper en magisk ramme for festivalen.

Fjellfilm ble arrangert for første gang i 2003, etter initiativ fra Turtagrø Hotell og Fri Flyt. Siden kom Turistforeningen inn som sponsor. Fram til 2012 var det Turtagrø som var arrangementsstedet for festivalen, men etter dette har festivalen blitt arrangert ved Gjendesheim i stedet.

Festivalen var det eneste konseptet for fjellfilm i Norge da den så dagens lys tidlig på 2000-tallet, og fortsetter å være Norges største i sin kategori.

I tillegg til filmer, henter de også inne foredragsholdere, som skal inspirere og spre interesse for friluftsliv. Typiske eksempler er polfarere, fjellklatrere etc.

Man kommer seg enkelt til Gjendesheim med Valdres-ekspressen, eller med tog fra Otta.

Vinjerock

Vinjerock arrangeres også i Jotunheimen, nærmere bestemt på EIdsbugarden. Hvert år, i juli måned, samles fjell- og musikkentusiaster der for tre dager med natur- og konsertopplevelser i en sosial setting. Festivalen er en av Norges mest populære, og selger vanligvis ut i løpet av et par timer etter billettslipp. Du må med andre ord være tidlig ute for å sikre deg inngang på Vinjerock.

Reply